UAB ,,Stiklita Vilnius” itin atidžiai rūpinasi asmens duomenų saugumu. Esame įsipareigoję saugoti bei atsakingai tvarkyti Jūsų asmens duomenis.

Šioje politikoje pateikiame informaciją, kaip tvarkome asmens duomenis naudodami slapukus, kol Jūs naršote mūsų interneto svetainėje.

Slapukas – kas tai?

Slapukas – tai nedidelis failas, atsiųstas į Jūsų kompiuterį ar kitą įrenginį (pvz. mobilųjį telefoną) Jums besilankant interneto svetainėje, ir išsaugomas Jūsų naršyklėje. Slapukas yra atsiunčiamas į Jūsų kompiuterį ar kitą įrenginį tam, kad išsaugotų duomenis, o bendrovė, atsakinga už šio slapuko diegimą, galėtų juos atkurti ir atnaujinti. Mūsų naudojami slapukai negali identifikuoti asmens, todėl Jūsų tapatybė yra apsaugota.

Slapukų funkcijos

Skirtingų tipų slapukai atlieka skirtingas funkcijas. Slapukus galima suskirstyti į kategorijas pagal jų paskirtį, saugojimo laiką ir jų vietą svetainėje. Žemiau pateikiame mūsų svetainėje naudojamus slapukus.

Interneto svetainėje naudojamų slapukų aprašymai

 

Slapuko pavadinimas Naudojimo vieta Slapuko Paskirtis Galioja
PHPSESSID automobiliustiklai.lt Sėkmingos sesijos palaikymui, naršant interneto svetainėje. Sesijos metu
_ga , _gat, _gid, automobiliustiklai.lt Renka vartotojo nuasmenintą informaciją, kad būtų galima pasiūlyti vartotojui priimtiną turinį; naudojamas Google Analytics programos, kad būtų gaunami lankytojų skaičiaus srauto duomenys, pasirinktos vietos svetainėje, naršymo laikas, naršyklė. Sesijos metu: (_gat _gid) ;

 

2 metus:  (_ga)

 

ads/ga-audiences google-analytics.com Naudojamas re-marketingo veiksmams atlikti, tokiu būdu, kad potencialus pirkėjas matytų puslapio reklamą naršant kituose tinklalapiuose ar paieškos sistemose. Sesijos metu
devicePixelRatio automobiliustiklai.lt Fiksuoja unikalų įrenginio IP adresą, kuris nustato iš kokio įrenginio buvo prisijungta. -mobilusis, kompiuteris ir panašiai. 6 dienas
testing automobiliustiklai.lt Svetainės kūrėjų slapukas, svetainės funkcijoms palaikyti Sesijos metu

 

 

UAB ,,Stiklita Vilnius” svetainėje naudoja trečiųjų šalių integruotus slapukus, kurie yra privalomi, norint naudotis šių svetainių paslaugomis, įkeliant tam tikrus dokumentus, programas ar filmukus į interneto svetainę.

 

Trečiųjų šalių slapukai:

 

  1. „Google Analytics“. Matuoja apsilankymų mūsų svetainėje srautą.

Kaip galite atsisakyti slapukų naudojimo?

Pasirinkti , kuriuos slapukus naudosite ar atsisakyti tam tikrų slapukų galite bet kada pakeitę savo naršyklės nustatymus. Pateikiame instrukcijas, kaip tai atliekama :

Internetinių svetainių visiškas užblokavimas

  1. Savo naršyklėje pasirinkite komandą Tools » Internet options.
  2. Interneto naršyklės parinktyse spustelėkite skiltį
  3. Paspauskite mygtuką Site.
  4. Pridėkite domeną, kurį norite užblokuoti, ir paspauskite mygtuką

Atskirų slapukų ištrynimas

  1. Savo naršyklėje pasirinkite komandą Tools » Internet options.
  2. Interneto naršyklės parinktyse spustelėkite skiltį
  3. Paspauskite mygtuką Settings, esantį po naršymo istorija (Browsing history).
  4. Paspauskite mygtukąView files.
  5. Pasirinkite slapukus, kuriuos norite ištrinti.
  6. Paspauskite mygtukąDelete, esantį failų meniu (File menu).
  7. Paspauskite

Visų slapukų ištrynimas

  1. Savo naršyklėje pasirinkite komandą Tools » Internet options.
  2. Interneto naršyklės parinktyse spustelėkite skiltį
  3. Paspauskite mygtuką Delete, esantį po naršymo istorija (Browsing history).
  4. Pažymėkite varnele langelį
  5. Galite pasirinkti išsaugoti mėgstamų interneto svetainių slapukus ir laikinuosius interneto failus: pažymėkite paukščiuku langelį Preserve Favorites website data.

Jeigu norite, kad Jūsų kompiuteryje ar kitame įrenginyje nebūtų išsaugomi slapukai, galite savo naršyklės nustatymuose pasirinkti gauti pranešimą prieš įrašant bet kokį slapuką.

Taip pat galite nustatyti, kad naršyklė iš karto atmestų visus arba kai kuriuos slapukus. Taip pat galite pašalint slapukus, kurie jau buvo išsaugoti Jūsų kompiuteryje ar kitame įrenginyje.

Atkreipkite dėmesį, kad tokiu atveju turėsite atskirai pasirinkti nustatymus kiekvienai naudojamai naršyklei bei įrenginiui.

Kiekviena naršyklė turi skirtingą nustatymų pritaikymo metodą. Jeigu reikia, pasinaudokite savo naršyklės žinyno funkcija, kad tinkamai pasirinktumėte nustatymus.

Turime perspėti, kad atsisakius mūsų slapukų naudojimo daugelis svetainės funkcijų gali neveikti ir išsitrinti prieš tai Jūsų suvesta informacija.

Duomenų saugumo užtikrinimas , naudojant slapukus

Slapukų surinkti Jūsų asmens duomenys tvarkomi vadovaujantis Lietuvos Respublikos asmens duomenų teisinės apsaugos įstatymo, Lietuvos Respublikos elektroninių ryšių įstatymo, Bendrojo asmens duomenų apsaugos reglameno 2016/679  bei kitų duomenų apsaugą reglamentuojančių teisės aktų nuostatomis.

Vadovaudamiesi teisės aktų reikalavimais mes taikome saugumo priemones, kurios užkirstų kelią neteisėtam Jūsų asmens duomenų atskleidimui, kopijavimui, praradimui, bei kitam neteisėtam jų panaudojimui.

Įskiepių naudojimas internetinėje svetainėje (Google Analytics, Google Maps ir kitos Google programos )

Sąsajos su rinkodara

Įmonė UAB ,,Stiklita Vilnius” , paskelbdama reklamą Google svetainėje, naudojasi marketingo paslauga iš Google AdWords programos, kurios savininkė yra Google korporacija. Šiam tikslui, Google naudojasi slapukais, kurie leidžia analizuoti vartotojo įpročius, vietą, laiką praleistą svetainėse, pomėgius, IP adresus ir kita reikalingą informaciją paslaugoms siūlyti. Taip pat, kai Jūs paspaudžiate mūsų svetainėje įkelto žemėlapio nuorodą, Google korporacija gauna duomenis apie Jus, įskaitant Jūsų pomėgius, paieškas.

Norint atsisakyti tokios slapukų renkamos informacijos, vartotojui nurodoma, kad galima apsilankyti svetainėje, kurioje galėtumėte atsisakyti teikti tokio pobūdžio informaciją Google korporacijai. Tai paprasčiausia atlikti Google.lt arba Google.com paieškos laukelyje suvedus : Google’s Ads Preferences Manager, taip pat prisijungus prie asmeninės el. pašto paskyros gmail, Google Disk disko, G Suite programos ir pasikeisti ,,Google privatumo politikos’’ pateikiamus nustatymus, arba surinkti www.google.lt paieškos laukelyje ,,Google opt-out management” frazę ir atlikus kelis žingsnius, nebedalyvauti duomenų kaupimo politikoje, kuria inicijuoja Google korporacija.

Google Analytics naudojimas

www.automobiliustiklai.lt naudojasi Google Analytics, internetinio klientu srauto analizavimo programa, kurią sukūrė ir valdo Google korporacija. Google Analytics naudoja slapukus, kurie yra teksto failo pavidalo (PIXELS) ir yra patalpinami į vartotojo kompiuterį, kad būtų išanalizuota, kaip vartotojas naudojasi puslapiu: kokiu laiku naudojasi interneto svetaine, kiek laiko praleidžia puslapyje. Informacija, kurią gauna Google korporacija iš slapukų yra renkama ir saugoma serveryje USA teritorijoje. Google, laikydamasi ES Duomenų apsaugos reglamento, naudoja ,,_anonymizeIP()” funkciją, kui leidžia IP adresą sutrumpinti iki ES šalims priskirto numerio, taip nuslėpdama IP adresą ir nuasmenindama vartotoją. Tokiu būdu jų serverius pasiekia tik nuasmeninta informacija. Taip pat, Google korporacija teigia, kad Europos sąjungose įsikūrusių įmonių sukauptus duomenis apdoroja jų Airijoje esanti įmonė, todėl informacija yra nukreipiama į Europoje esančias duomenų saugojimo bazes.

Slapukų naudojimą, kaip aprašyta ankstesniuose punktuose, galima išjungti.  Išjungus tam tikrus slapukus, kai kurios interneto svetainės funkcijos nebeveiks.

Papildoma informacija

Norėdami gauti daugiau informacijos apie slapukus, galite apsilankyti žemiau pateiktose interneto svetainėse:

http://www.allaboutcookies.org

Instrukcijos dėl privatumo internete http://www.youronlinechoices.eu

Naršydami Facebook interneto svetainėje ir apsilankę mūsų profilyje, Jūs sutiksite su Facebook įmonės standartinėmis sąlygomis, o tuo pačiu ir su Jūsų asmens duomenų tvarkymu pagal Facebook įmonės nuostatas. UAB ,,Stiklita Vilnius” dalyvaudamas socialinių tinklų veikloje, Jūsų duomenis renka ir tvarko tik tuo atveju, jeigu Jūs asmeniškai perduodate norimus duomenis UAB ,,Stiklita Vilnius”, tai yra: parašote užklausą, laišką, paspaudžiate ,,pamėgti” mygtuką ir panašiai. Facebook įmonių grupė Jūsų asmens duomenis tvarko nepriklausomai nuo UAB ,,Stiklita Vilnius” poreikių.

Visais atvejais, turėdami klausimų, galite susisiekti su mumis : vilnius@stiklita.lt